maanantai 9. kesäkuuta 2025

Raparperi/kuusenkerkkä tiivistemehu

  

Tämä mehu vie lähes jalat alta. Kannattaa käyttää myös raparperin kuoret jotka tuovat väriä mehuun.

Ainekset:

Raparperia, pilkottuna, sekä kuoria.
Kuusenkerkkää 4 dl
Fariinisokeria 
Kidesokeria
Hillosokeria
Vettä

Valmistin 8 litraan vettä, pilkottuja raparperejä 9 kpl, kuusenkerkkää 4 dl sekä piirakan valmistuksesta jääneet raparperin kuoret. Sokeria laitoin tähän määrään fariinia 4 dl, hillosokeria 3 dl ja kidesokeria 3 dl.




Ohje: 

Lisää kaikki veteen, mutta älä keitä. Anna valmistua pitkään noin 100 asteen lämpötilassa kattilassa höyryttämällä kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Värit muuttuvat haaleiksi, jolloin käännä lämpö pois ja anna olla sinällään vielä muutama tunti. Anna jäähtyä kattilassa.

Desinfioi pullot kiehuvalla vedellä ja kaada neste harson läpi pulloihin. Jäähdytä pullot, siirrä jääkaappiin jonka jälkeen siirä ne esim. maakellariin. Säilyvyys vähintään vuosi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti